« Yanıtla #15 : 23 Ocak 2008, 01:22:52 » |
badıllı
Tecrübe Puanı: 10
|
yiğidoluğuk özünü bilmekle olur.tebrik ederim,hemşerim güzel hazırlamışşın.
|
TAKDİR İLE YAZILAN,TEDBİR İLE BOZULMAZ.
|
|
|
« Yanıtla #16 : 27 Ocak 2008, 20:03:27 » |
|
|
|
« Yanıtla #17 : 29 Ocak 2008, 00:06:00 » |
|
|
zoor kardeşim sitedeki bu güzel çalışmanı yeni okudum ve vidoları izledim inanki 8.yıldır kangala gitmiyorum kendimi kangalda hisettim yüregine sağlık ellerine sağlık ben bir kangellı olarak senle gurur duydum ekliyecek bir şey kalmamış sen allaha emanet ol.. Y.buluş
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 29 Ocak 2008, 00:19:16 » |
|
|
s.a emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma saygılar sevgiler..
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 29 Ocak 2008, 02:49:58 » |
|
|
yenibuluş ve exa.... teşekkur ederim
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : 02 Şubat 2008, 15:32:42 » |
navy
Tecrübe Puanı: 10
|
Sivaslı değilim ama Şarkışlada yaşıyorum gerçekten çok güzel ve nadide bir şehir.
|
Bir fark yaratmak için çok küçük olduğunuzu düşünüyorsanız,bir sivrisinekle yatağa hiç girmemişsiniz demektir.
|
|
|
« Yanıtla #21 : 02 Şubat 2008, 16:29:39 » |
nicolas
Tecrübe Puanı: 17
|
kangal köpeklerı ıle verdıgınz bılgı super  çok işimize yarar Emegınıze saglık. Saygılar
|
Yazıyorum öyleyse varım
|
|
|
« Yanıtla #22 : 07 Şubat 2008, 14:36:19 » |
velican
Tecrübe Puanı: 1
|
bu yazılar için emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim bir sivaslı olarak.ARKADAŞLAR sizlerden bir sorum olacak BOGAZKALE DİYE BİR YER VARMIŞ BUNU BİLENİNİZ VARMI BU BÖLGEYİ ACABA herkese saygılar...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : 07 Şubat 2008, 20:07:03 » |
NURETTİN
Tecrübe Puanı: 7
|
zoor kardeş çok teşekkür ederız açıklamaların için hemşerim saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 08 Şubat 2008, 00:13:02 » |
|
|
saygı bizden arkadaşlar. sizde bir şeyler eklerseniz daha güzel olur. ilçenize köyünüze ait resim v.b şeyler koyarsanız paylaşım daha iyi olur
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : 08 Şubat 2008, 00:45:14 » |
harmanx
Tecrübe Puanı: 20
|
Dur gardaş! Bir selam ver geç, dostuna Yabancı değilsin, bizim eldensin Endamın gururun bize benziyor Yiğidin harman olduğu yerdensin
Cekmis yumuta topuk potini yürüyor sokaklarda Bir Sivasli Bakislariyla Masum ama Belali... Hayata Küsmüs ama Dostlarina Sevdali... Bedeni Dikisli Yüregi Yarali... Bos Gezmez Belindedir Silahı Belali Bir Kul ama ALLAH'ina Kadar SiVaSli.
|
BEN GİDERİM ADIM KALIR DOSTLAR BENİ HATIRLASIN
A.Veysel
|
|
|
« Yanıtla #26 : 08 Şubat 2008, 00:47:32 » |
harmanx
|
Sıvasli Misin Hemşerım? " Siz, Sıvaslı mısınız beyefendi? " Hele de bahayım sen Suvaslımısın gardaş la?
Neresindensin? Sarıyer'den mi, Ümraniye'den mi, Avcılar'dan mı?
Yoksa Bezirci'den, Mehmetpaşa'dan, Gökçebostandan'mı
" Siz, Sıvaslı mısınız beyefendi? "
Efendim?... Sivaslıyım dediniz galiba, doğru mu?
Peki öyleyse şimdi beni dinle ve hakikaten sivaslı olup olmadığına kendin karar ver.
-Kepenek suyunu belki yarım kulak işittin, peki Ünzile'yi, Mihrivefa'yı, Behrampaşa'yı bilirmisin. Mahallenin fırınından yeni çıkmış yerli undan yapılma dumanı üstünde türüm türüm tüten ekmeğin arasına, kıyma tenekesinden kıyma eşip de arasına taze soğan yatırıp yedin mi? Bacalardan balta kesmez buz sarktığı, "pu desen havada donacak" rezil ayazlarda, uydurma kızaklara bipip yokuş aşağı "tarhana" kaydın mı, met-deynek oynadın mı, aşık oynarken kınalı enekeni bile utuzduğun oldu mu? , bir "tos osman" bostanından hırsızlama söktüğün patatesleri, gazellerin arasında pişirirken doğrucu bir mahalle büyüğü kulağının tözüne bir amansız sille çekip de gözünü kararttı mı? Kanlıbahçede top oynadın mı gardaş? Kızılırmağın eğri köprüsünün dördüncü gözünden balıklama atlamışlığın var mı? Bir zamamlar Kepçeli'de icra_yı sanat eyleyen "böyük fedakarlıklarla Afrikadan getirtilmiş olan iki başlı devlerle balıkkızların" da teşhir edildiği tiyatroları seyrettin mi? Sen hiç Palas'ta maça kızı, Kristal'de tavla oynadın mı? hemşerim. Çerkezin Kavede akla sığmaz kahveler içip Kenedi Üsüyünden amansız Hafik hikayeleri dinledin mi? Mevlana'da, Bengiler'de, Tekke'nin dibinde amandan habersiz çimip çimipte, akşama beyazını kaybetmiş ıslak kahverengi donunla sopa yedin mi? İlk hırsızlama cigaranı nerede içtin gardaş.
-Hele bi yol de bakayım, otomobilin "ufo" gibi nadirattan uğradığı taş göşeli sokaklarda devrile yıkıla giden faytonların arka dingiline asılıp da, şöyle esaslı bir "yağlı kamçı" yedin mi hemşerim? Mahalle kavgasında kafanı en az oniki dikiş kutrunda yardırıp gazi oldun mu? Ellibeş kuruşu denkleştiremediğin için direkten dönen top gibi sinama kapılarından dönmenin inkisarını yaşadın mı?
"Cıkk" mı?
-Olsun hemşerin, senin kafa kağıdında Sivas yazmıyor mu? Tamam bizdensin. Belki Sıvas denilen şu "Kaybolmuş şehir" de yekün üç saat bile kalmadın; olsun, sende bizdensin.
-Başka ne söyleyim aziz hemşerim sen de bizdensin.
- Emetükte 5 kiloluk zeytinyağı tenekesini kızak yapıp kaymasanda, üç beş arkadaş birleşip aldığın üçüncü sigarasını içmek için ta eğri köprüye gitmesen de, sokaktan geçen çemenci dayının 50 kuruşluk yarım ekmek arası çemenini, tahıl meydanındaki ciğerci dayının ciğerini yemesen de, olsun sende bizdensin SIVASLI hemşerim sende bizdensin, ama istersen bir uğra Sivas'a ha ne dersin.
|
A.Veysel
|
|
|
« Yanıtla #27 : 08 Şubat 2008, 00:50:07 » |
harmanx
|
GARDAŞ SEN SİVASIN NERESİNDENSİN?
Dur gardaş! Bir selam ver geç, dostuna Yabancı değilsin, bizim eldensin Endamın gururun bize benziyor Yiğidin harman olduğu yerdensin
------ Sivaslısın gardaş tanıdım seni Neredensin söyle gardaş ilçeni? Bilirim ben Sivasımdan göçeni Gardaş, sen Sivas;ın neresindensin?
------ Demirim, çeliğim sana emanet Yiğitlik var serde , etmezsin minnet Çalışkan, hatırnaz, hem dost hem de mert Gardaş, Divriği;nin neresindensin?
------ Gökpınar;ın berrak suyundan mısın? Selçukların asil soyundan mısın? Yoksa üç beldenin birinden misin? Gardaş, sen Gürün;ün neresindensin?
------ Namın duyurmuşsun dünya alemde Balıklı çermiğin tıbbın dilinde Garabaş gür sesli, yayla yolunda Gardaş, sen Kangal;ın neresindensin?
------ Köşedağı kanat gerer üstüne Yiğit gardaş, mert davranın dostuna Sahip çıkan hemşehrine, nesline Gardaş, Suşehri;nin neresindensin?
------ Köşedağ yaylasının zirvesinden mi? Pötürge gölünün çevresinden mi? Kızılırmağımın çehresinden mi? Gardaş, sen Zara;nın neresindensin? Asil soylu, güzel huylu hemşehrim Büyük gölden su içmişe benziyon Sivasıma gönül verin yürekten Gardaş, sen Hafiğin neresindensin?
------ Kelkit vadisinin güzel yerinden Sessiz durup yükselirsin derinden Kösedağın yiğit bekçilerinden Gardaş, Koyulhisar;ın neresindensin?
------ Gönül gözü ile dünyayı gören İnsanlığa örnek olan, yön veren Aşık Veysel;imin doğduğu yerden Gardaş, Şarkışl;nın neresindensin?
------ Pir Sultan Abdalın bağnazından mı? Acılarla dolu ayvazından mı? Kabayelinden mi, poyrazından mı? Gardaş, Yıldızeli;nin neresindensin?
------ Gür sesiyle yükseklerden haykıran Sarılırsın Sivasına doğrudan İşsizlikten göçtün sen de yurdundan Gardaş, İmranlı;nın neresindensin?
------ Hoşgeldin hemşehrim, dost kervanına Suşehri, Zarayı aldın yanına Göğsüm kabarıyor güzel adına Gardaş, Akıncılar;ın neresindensin? Yeni girdin, ilçe olup araya El attık, seni de kattık halay; a Sen de çıkan Kösedağ;a, Yaylaya Gardaş, Gölova; nın neresindensin?
------ İçtiniz mi gardaş, tecer suyundan? Karabaş koyunun Kangal soyundan Merkezime yakın çevre köyümden Gardaş, sen Ulaşın neresindensin?
------ Ata sporumu yaşatan sensin Kısbet giyip perdah atanım sensin Can hemşehrimizsin, sen de bizdensin Gardaş, Doğanşar;ın neresindensin?
------ Uzunyayla siper olmuş bağrına Şiirler yazılmış senin uğruna Hoşgelmişsin sen de dost kervanına Gardaş, Altınyayla;nın neresindensin?
------ Baba vatanımsın, benim ilçemsin Gönlümde taht kuran gülsün, çiçeksin Seni sevenleri candan seversin? Gardaş, Gemereğin neresindensin?
------ Yiğitler diyarı aslan ilinden Dostların soyundan, aşık dilinden Badelerle dolu pirler elinden Gardaş, sen Sivas;ın neresindensin?
|
A.Veysel
|
|
|
« Yanıtla #28 : 09 Şubat 2008, 08:28:26 » |
|
|
hasanım nerdesin sen ya. Kayıplardasın......Buradan Trabzonlularda faydalanabilir be kardeşim. bak konumuzu ziyaret etmişsin. Sende yarı hemşerimiz sayılırsın. Seni FAHRİ HEMŞERİ ilan ediyorum
|
|
|
|
|
« Yanıtla #29 : 09 Şubat 2008, 08:31:30 » |
|
|
Harmanx, dostum paylaşımın çok güzel olmuş. Şiirlere devam ERENLER şehrinden......
|
|
|
|
|
|