+  Defineciler Forumu
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Eşkiya Belgeleri
| | |-+ 
 kırk kulplu kazan hakkındaki bilgileriniz

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: kırk kulplu kazan hakkındaki bilgileriniz  (Okunma Sayısı 1775 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 18 Aralık 2007, 23:00:45 »
aymıra17
*
Tecrübe Puanı: 8

kırk kulplu kazanın ezine bölğesinde olduğunu  zindantepedeki bir tünelinç içinde denize giden bölümde olduğu ve göçük altında kaldığı söğlemiyor
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2007, 00:13:32 »
kayipkepenek
kayipkepenek
*
Tecrübe Puanı: 218

aymira kardeşim
önce efsanelerin tercümelerindeki hataları deşifre edelim
40 kulplu kazan değil
<kırık kulplu kazan>
şimdide söylentilere kulak verelim
kim demiş?
nereden biliyormuş?
hikayesi varsa nasıl?
çevre hakkında duyan -gören-yada benzetilen yerler varmı?
önce keşif yapın sonra umut bağlayın
saygılar

o albayrak üstündeki yıldız benim
o al bayrak uğruna feda olsun bedenim
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2007, 20:52:47 »
aymıra17
*

kayipkepenek çok haklısın bu konuda  bu yöredeki bir şahsın bana anlattıgı küçük yaşlarda o tepede oynarken o çukurun daha derin oduğunu ve içinden bölümlere ayrıldığını ve buradandenize kadar ğeçildiği anlatılıyormuş kimsede çesaret edip inmemiş bununla ilgili fotoyu becerebilirsem yolluyacağım sadece giriş kısmını çektim
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2007, 20:54:53 »
kayipkepenek
kayipkepenek
*
Tecrübe Puanı: 218

başarılarınızın devamını dilerim kolay gelsin

o albayrak üstündeki yıldız benim
o al bayrak uğruna feda olsun bedenim
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2007, 21:01:58 »
sakaleyn
Ziyaretçi

bende  az duymadım 40 kulplu  kazan  muhabbetlerını hatta biride şöyle 40 kazan ustası  bır kazanda çalışıyo hiç biri bir birinin cekiç sesını duymuyor  kazanın buyukluugune bababk    kayıp kepenek  guzel olaya temas etmış saolsun
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2007, 22:08:57 »
Husem
HÜSEM
*
Bulamadim

Bizim orada da 9 kulplu kazan var diyorlar. Hatta görenlerin birinin agzindan ben duydum. nasil gördün dedim, anlatti kadin (rahmetli oldu gecen cuma günü). Daga odun toplamaya gidiyor, büyük bi kayalik var ordan gecerken görmüs, kulpundan asilmis asilmis kipirdatamamis, kocami cagirayimda cikaralim demis, eve gidiyor kocasiyla geliyorlar bakiyorlar yok!!! Hep ayni hikaye!!! Tekrar oraya gittiklerinde yok yok yok!!!! Hatta gördükleri yere bez bagliyanlar, sadece bez parcasini buluyorlar, kazan yine yok yok yok!!!! Artik yalan söyliyen kendine, bende anlamadim gitti.

k
« Yanıtla #6 : 02 Şubat 2008, 12:09:20 »
kerti17
Forumun Kertenkelesi
*
Tecrübe Puanı: 28
Forumun Kertenkelesi

arkadaşlar annem anlattı bana da bizim o tarafta da öyle 9 kulplu kazan çıkmış.bölgede çıkan en büyük gömü diyor annem.
« Yanıtla #7 : 05 Şubat 2008, 23:42:06 »
King
*
Tecrübe Puanı: 86
۩۞۩๑ King ๑۩۞۩

bunlar hikaye gerçek belgelerde geçen en büyük kazan 7 kulplu ve 40 kişi indirmiş kazanı çukura Kahkaha

......Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
.....
▂ ▃ ▅ ▆ █ akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğime,varsın deli desinler,dünyalar benim olsun..█ ▆ ▅ ▃ ▂
« Yanıtla #8 : 11 Şubat 2008, 05:05:06 »
hasinsamsunlu61
*
Tecrübe Puanı: 44

s.a kırktanekulp  bir kazana yapmasıkolaydeyil  kepenek kardeşim doğruyu söylemiş  tşkr
« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2008, 07:32:44 »
huseyin26e
Ziyaretçi

kazankayada kazanım kesentaşta keserim kocakayada sapanım kaldı
« Yanıtla #10 : 20 Şubat 2008, 22:31:17 »
MuraT_21
*
Tecrübe Puanı: 2

selam arkadaşlar bu  kazan kazan dağında olmasın kazan dağı diye bildiyim bir dağ var ordaysa alalım şu kazanı Kahkaha saygılar
« Yanıtla #11 : 20 Şubat 2008, 23:13:19 »
huseyin26e
Ziyaretçi

murat bu kazan meselesi birçok yerde var her yörede farklı olabilir benim bildiğim kadarıyla bu kazan efsaneyle anlatıyorlar kimisine göre 40 kişi kazanı çukura indirmiş gömmüş kimisine göre kazandan bir ambar yapmışlar definelerin içinde olduğu söyleniyor fakat benim net bildiğim bu kazanın yürüme ile 2 saat ilersinde bir köy var burada bir pınar var pınarın altında fi tarihte 1 küp altın bulunmuş küpün ön yüzünde kayanın resmini çizmişler birde kayaya doğru işaret vermişler baya aradık benim tahmin ettiğim yer ama 10 kepçe 10 gün çalışsak belki ama böyle işleri biz yapamayız. 
« Yanıtla #12 : 08 Mart 2008, 09:00:06 »
danzel_01
*

a.s arkadaşlar bu olay hakkında bir şey anlatmak istiyorum benim dedimin dedesi 125 yaşında rehat etti allah rahmet eylesin şimdi gelelim konuya dedimin babama anlattığı bu olay belki 5 kuşakdan gelmektedir ve hala devam ediyor kırk kulp hikayesi bu bi uydurma tamamen söylenti nasılki babanım bir lafı vardır ben askere başladım askerlik düşecek dediler torunum askere gidecek hala askerlik düşecek der virayetler almış başını gidiyor bakalım sonu nereye varar benim bildiğim bügüne kadar çıkarılmış en büyük göme bandırmanın ilçesi erdekde çıkarılmıştır bu zaten tüm kamaoyonan duyrulmuştur zaten ondan başkada büyükleri almanlar ing franszlar birinci dünya savaşında götürmüşler çeşitli şekilde ben buna birebir kulaklarımla dinledim ing bir adamdan ve adam şuan trikyonluk

SAYGI KÜÇÜKDEN SEVGİ BÜYÜKDEN DER ATALARIMIZ
« Yanıtla #13 : 08 Mart 2008, 20:02:53 »
huseyin26e
Ziyaretçi

sizin dedeniz 125 yaşında vefat etmiş(allah nur içinde yatırsın) ama danzel bu olaylar bölgeden bölgeye değişiyor ezbere bişey konuşmak yanlış olur bizim bölgedede var bir kazan meselesi ama 40 kulplumu ama değişik kazanmı bilmiyorum
« Yanıtla #14 : 08 Mart 2008, 20:20:46 »
danzel_01
*

kardeş haklısın bölgeden bölgeye değişiyor ama herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım bence bir yerden doğmuş bin yere sıçramış yönetimden bir ri,cam fromda bir tarrışma sayfası açıp bu gbi konuları tarışarak ve istişare ederek daha kalıcı bilgilere ve bu gibi sorunları çözmeye yardımcı olmaya yarar bilgililere arz ederim tşk

SAYGI KÜÇÜKDEN SEVGİ BÜYÜKDEN DER ATALARIMIZ
Sayfa: [1] 2   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim