« : 06 Ocak 2008, 17:03:53 » |
|
|
|
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2008, 17:07:05 » |
kayipkepenek
kayipkepenek
Tecrübe Puanı: 218
|
bu iş benim uzmanlık alanım değil ne yazayım ama bnun çözümünü yapabilecek arkadaşlara danışmak gerekir diyorum inşallah yardımımız olur kardeşim saygılar
|
o albayrak üstündeki yıldız benim o al bayrak uğruna feda olsun bedenim
|
|
|
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2008, 17:09:03 » |
aymıra17
Tecrübe Puanı: 8
|
Saol Ama Kim Bu İşin Uzmanı?
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2008, 20:17:34 » |
huma1409
Tecrübe Puanı: 1
|
alın size gerçek uzmanlık alanı, ustalar kolları sıvayın...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2008, 21:19:45 » |
|
|
mrb beyler arkadaşın dediği harita doğrudur çünkü buna benzer banada geldi trabzona aitti ve işaretleri etrafa göre bakılınca incelendiğinde diğer kayalardaki işaretlerde de sana yardımı olacak ve neticeye gidilecektir....ama bunu yapan kişiler buna şifreleme sistemi yapmıştır... sana o haritalarda roma rakamları ve harflerden oluşan birde bulmaca türü oyun vermiştir ... çözümüde pek kolay değildir ... bana söyleyebilirsiniz bir şeyden anlamıyor ve de kendince yazıyor ama eğerki inşallah çözebilirseniz bana hak vereceksiniz.... şimdiden kolay gelsin...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2008, 21:59:55 » |
aquilonia
Tecrübe Puanı: 55
|
Ben harita veya eski yazidan anlamam ama, bu resimdekiler Ermeni, Rum veya eski dillere pek benzemiyor.
|
Iyyake na'budu ve iyyake nasta'in - Al-Fatiha (1:5) İlim Çin'de dahi olsa arayınız - Hz.Muhammed (S.A.V) Ne mutlu Türk'üm diyene ! - M.K.Ataturk Vatan ne Türkiye'dir Türk'lere ne de Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir TURAN ! - Ziya Gokalp
|
|
|
« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2008, 23:30:45 » |
|
|
bu harita değil yalnızca latince uydurulmuş yazılar harita deri üzerlerine yapılır ben böyle harita görmedim syg.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2008, 23:40:37 » |
|
|
canım kardeşim bunu okuya bilecek kişiyi bulmak lazım herkesin işi değil uzman işi çok sahte harita var
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2008, 22:50:37 » |
|
|
kardeş dikkat et o haritada sana herşeyi söylüyor yani haritayı bulduğun mevkide eski değirmen varmı.sana kısaca açıklıyım haritada dikkat et hep oklar ve rakamlar var okların ölçüsünü ve malın sayısını söylüyor benim düşüncem ve bilgime dayanarak yapa bileceğim bukadar ama mevkide eski bir değirmen olmalı
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2008, 23:00:48 » |
sinbat60
SİNBAT60
Tecrübe Puanı: 20
|
arkadaşım bunun bir harita oldugu tartışılır fakat benim anlamadıgım eger bu bir harita ise ve birde küpten çıkmışsa demekki binlerce yıl önceden olması gerekir fakat binlerce yıl önce hala günümüzde kullanılan sayılar varmıydı çok merak ettim çünki orda sayısal degerler görüyorum ve buna mantıgım yatmadı
|
TEŞEKKÜR ETMEK AGIZ KİRLETMEZ ERDEMLİLİKTİR
|
|
|
« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2008, 23:52:35 » |
broz
broz_haritacı
Tecrübe Puanı: 24
|
1.resimnde bazı harfler kullanılmış.bu bir eski kilise papazının yazmış oldugu bilgilerden biri.çok geniş çapta bir çalışma ypılmş.papazın gunluk yapmış oldugu bır dua çeşiti.aynı zamanda bunu halkını kutsanak ıcın kullanıyormus.bazı onemlı kıslerın ısmını buraya yazmış ve onları kutsamış.bunlar varlık lı kişiler.bu yazıyı çok yönden kullanmış vede gunlu rapor olarak kullanmıs.2.resimde ise bu belge birazdaha şaşrtıcı.burada bır harıta sozlemesı yapmıs yanı harıtanın bılgılerını vermıs fakat cızımını yapmamiş.5 tane ana yer var.bu anayerlerin 2 si tuzaklı bır yerler fakat ben o tuzaklarını cozemedım.ben sana codogum kadarıyla soylıyım.2.yıgma savs ıcın kullanılıyormus.bu kagıt en muhazafkar adamlarına bolusturulmus.4 guvenılır asker bu yerlerı koruyorlarmıs.birisi sayımsal bakımdan birisi yenıleme dıger ıkıısının nere korudugu gostermıyo.onu buraya yazmamıs.halkından bazı kısılerrın malının muhafazasını yapıyormus.korunan mal bunlar.soylıye bılecklerım bu kadar onemlı bır belge ama tam cozemedım bu anlatıklarım daha yarısı.bu sıtede hep boyle bırsey aradım ama bulamadım sonunda da buldum.eskıden papazlar boyle tutanaklar yapıyorlarmıs.ben eskıden buna benzer bırsey gordum onunda yorumunu yaptım.ama bana anlatıyorlardı ben ınanmıyordum bu tutanakla ılgılı yazıtlar.yanı papazların boyle seyler yapacagı hıc aklıma gelmemıstı ensonunda bır harıtacı ıle tanıstım ve o bana boyle yzıtların yanı eskı yazıtların okunmasında bıras yardımcı oldu.benım soylıyecklerım bu kadar umarım senı bılgılendırmısımdır...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 12 Ocak 2008, 05:13:13 » |
|
|
PAPAZLAR LATIN ALFABESIMI BILIYODU! BROZ KARDESIM SENI SU AN HEDEF OLARAK ALIYORUM VE SENIN BULUNDUGUN BOLGEYI KOYLU ISEN KOYUNU YADA SEHRINI BI GUZEL ONCEDEN ARASTIRYORUM SENIN EVIN YANINDA NE VAR SIZIN ORDA ESKIDEN KALMA NELER VAR KAC DEGIRMEN KAC DERE VE KOPRU VAR KILISE CAMI VAR VE BUNLARI BOLGENE AIT EN ESKI HARITAYLA SABITLIYORUM YANI SENDEN PEK COK FAZLASINI SENIN BOLGENE AIT BILIYORUM VE DIYORUM KI SAYIN BROZ KARDESIM BAK ASLINDA .......... BENIM DEDEM SIZIN ORDANMIS SANA GUVENEBILIRMIYIM ELIMDE BOYLE BI HARITA VAR SIZIN ORDA ESKIDEN 13 KILLISE 13 PAPAZ 13 TE KOPRU VAR BU 13 PAPAZ 13 KILISEYE 13 KOPRUDENDE GECEREK ULASIRMIS EVET SENDE ARASTIRMAYA BASLARSIN EVET 13 13 13 VAR ANLATABILDIMMI?
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2008, 19:17:23 » |
|
|
bu harıtanın devamı yokmu ben daha once bunun gıbı baska harıta gordum yazılar aynı ama benım bıldıgım devamı olması gerek
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 15 Haziran 2008, 19:30:05 » |
sefer1
Tecrübe Puanı: 1
|
bu harita falan değildir bir şifredir eğer uyduruk bir şey değilse şimdiye kadar dünya üzerinde çözülmedik eski şifre kalmamıştır çözülmesi çok zor şifre teknikleri geliştirilmiştir fakat bunlar yenidir ki onlar bile bilgisayar sayesinde çözülebilmektedir bu yüzden şifre uzmanı kişilerle çözülecek bir iş bence...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 15 Haziran 2008, 20:45:05 » |
rosh
Tecrübe Puanı: 53
|
S.a arkadaşlar net birşey söylemek te istemiyorum ama bu figürlere bakınca eski ekip arkadaşlarımdan birinin uğraştığı şifrelere benzettim. bahsettiği şey birden fazla aynı figürü bilgisayar üzerinde üst üste yerleştiriyor ve çıkan figür ve şekilleri araştırıyordu. burada da EZO , EGS ,yan yana iki adet sonsuz işareti gibi daha bir sürü afnı figür var. bu sadece benim bilinçsiz bi yorumum arkadaşlar. Tabi ki bu belgelerin gerçekliği de tartışılır. Allaha emanet olun...
|
|
|
|
|
|